De ce candidez


Vreau să fac din Primăria Municipiului Roman un loc unde oamenii să meargă cu încredere și unde să fie siguri că problemele lor sunt tratate cu interes și rezolvate cu rapiditate.
Pe străzile orașului vedem pe zi ce trece tot mai multă mizerie, cerșetori, hoți de buzunare și câini vagabonzi iar conducerea primăriei nu face aproape nimic în legătură cu asta.
Cu mulți ani în urmă Romanul era un centru comercial foarte important în zona Moldovei. Producători și negustori din sudul țarii se întâlneau aici cu comercianți și meșteșugari din toată zona Moldovei și chiar și cu cei de peste Prut, tocmai din Ucraina sau Polonia. Aici era Târgul de la Roman.
A venit vremea să facem din Roman un oraș de importanță regională din nou. Să atragem investitori care să construiască fabrici, centre logistice sau centre comerciale care să ofere locuri de muncă bine plătite.
Uniunea Salvați România este partidul care are încredere în mine și mă susține cu toate forțele pe care le are la dispoziție și este singurul partid politic în care am fost membru.

Ce vreau să fac


1. Curățenie și siguranță pe străzile orașului

Întreținerea curățeniei de pe străzi și a spațiilor verzi cu implicarea sub supraveghere atentă a beneficiarilor de ajutor social și intensificarea patrulelor poliției locale în zonele cu infracționalitate crescută atât pe timp de zi cât și noaptea.

2. Dezvoltarea oraşului şi crearea de locuri de muncă

Încurajarea investitorilor prin extinderea rețelelor de utilități în zonele mărginașe ale orașului, acolo unde se pot dezvolta afaceri care să genereze locuri de muncă și crearea de programe de formare sau reconversie profesională pentru ocuparea locurilor de muncă nou create.

3. Instituții publice transparente și orientate spre cetățean

Scurtarea termenelor de eliberare a documentelor ce se solicită de la direcțiile din subordinea Primăriei Municpiului Roman și publicarea lunară bugetului și a cheltuielilor primăriei într-un mod cât mai clar și ușor de înțeles oricui este interesat.

Radu Samson

Candidat USR pentru Primăria Roman