Viața mea,
o carte deschisă.

Copilărie

M-am născut și am crescut în Roman, județul Neamț. Am avut o copilărie frumoasă pentru că odată cu lucrurile materiale care mi-au lipsit, au lipsit și grijile.
La 13 ani am avut oportunitatea primului loc de muncă, sezonier la o seră de legume, pe toată perioada verii. Deși scurta, a fost poate cea mai importantă perioadă pentru formarea mea ca persoană. Au urmat ani de școală și liceu cu vacanțe de vară ocupate cu diverse activități. De la ospătar pe o terasă sau barman la Festivalul Berii în Roman, muncitor necalificat in agricultură în Serbia sau lucrător la săpat/acoperit șanțuri pentru o firmă care extindea rețeaua de cabluri a Telekom Srbjia, le-am făcut de-a rândul pe toate. Așa am învățat pe pielea mea înțelesul expresiei "munca înnobilează pe om".

Profesie

Printr-un concurs fericit de împrejurări liceul s-a terminat cu o vacanță. O vacanță de la munca fizică. Într-o zi de vineri am terminat școala și sâmbătă am început serviciul ca agent imobiliar. În primele două săptămâni de serviciu am susținut si promovat examenul de bacaluareat.
După 8 luni de activitate colaborarea mea cu societatea respectivă s-a încheiat, dar cariera mea de agent imobiliar abia începea să se contureze. Cu 2 luni înainte de a împlini vârsta de 20 de ani am înființat o societate cu profil de activitate - agenție imobiliară - în numele căreia îmi desfășor activitatea și la momentul actual.
În următorii 6 ani de activitate, împreună cu oamenii deosebiți care mi-au fost asociați, colegi sau colaboratori am încercat, și cred că într-o mare măsură am și reușit, să aducem un plus de valoare domeniului imobiliar din Roman și să deservim cu profesionalism fiecare client care ne-a trecut pragul agenției imobiliare.
Pentru că noi, datorită condiției noastre umane, trebuie să evoluăm continuu, după cei șase ani de muncă în echipă activitatea mea s-a transformat în servicii de specialitate in domeniul imobiliar. Activitatea mi-o desfășor în biroul individual de agent imobiliar unde mulți dintre voi știți că mă puteți găsi zilnic, de peste 4 ani.

Educație

Pe partea educațională, în paralel cu activitatea profesională, am urmat cursurile Facultății de Psihologie (3 ani) si mai apoi ale Facultății de Drept (4 ani), în cadrul Universității Petre Andrei din Iași. Consider totuși că nu pregătirea academică m-a transformat în persoana care sunt azi ci mai degrabă cei 7 ani de-acasă. Pentru asta trebuie să-i mulțumesc în mod special bunicii mele, persoana care m-a învățat, prin puterea exemplului, valori cum ar fi simplitatea, onestitatea, responsabilitatea si mai ales respectul pentru oameni și pentru adevăr. Acolo unde se află, Dumnezeu să-i odihnească sufletul!

Viața Personală

Pe plan personal sunt mai mult decât satisfăcut. În septembrie 2011 am cunoscut-o pe Ramona, femeia care a adus echilibrul în viața mea și care mă ajută să îl mențin și în ziua de azi. După o relație de poveste ce a durat 3 ani am decis să începem următorul capitol iar în toamna anului 2014, tot în septembrie, ne-am căsătorit civil la Oficiul Stării Civile din Roman și religios în cadrul Bisericii Sfinții Voievozi.

Radu Samson

Candidat USR pentru Primăria Roman